Problem connecting 2 5524 switches with 10G transceivers

Network Switches

Network Switches
Information and ideas on Dell PowerConnect network switch solutions.

Problem connecting 2 5524 switches with 10G transceivers

This question is not answered

I have two 5524 switches connected together with FTLX8571D3BCL (A3847590) multi-mode transceivers and the packets are not arriving intact.  Is this the wrong transceiver for this model or purpose.  I cannot find any information as to compatible transceivers for the models 5524.  I inherited this setup, so I'm trying to get it to work.  There is another Dell transceiver that I have seen A2002416.

Any ideas?

Thank you in advance for any assistance.

 

 

 

All Replies
  • I am not finding a compatibility chart or list either. But can help look into it.

    What type of cable is being used for the connection?

    What do our port settings look like?

    Can you go into more details on the behavior you are seeing? Dropped packers, no connectivity at all, etc?

    Thanks.

    Download the Dell Quick Resource Locator app today to access PowerEdge support content on your mobile device! (iOS, Android, Windows)

  • Thanks for replying.

    The 2 switches are connected with Multi-mode yellow Fiber.  I will connect tonight and see what setting are in place, but everything looked right.  We turned off some of the "Green" switch settings as they were causing the connection to up and down like a toilet seat.  Now all we get are bad packets. A lot of bad packets (some 5,000 in 10 minutes).

  • We can run some diagnostics on the transceivers, through the Web GUI:

    Click System > Diagnostics > Optical Transceiver Diagnostics in the

    tree view to display the Optical Transceiver Diagnostics page.

    The part number on that transceiver is N743D, which supports SR, 850nm, 62.5 or 50 diameter cables. I would double check the yellow cable to make sure it fits those guidelines.

    Here is the latest firmware download incase it is not up to date.

    www.dell.com/.../powerconnect-5548

    Let us know what those diags look like.

    Download the Dell Quick Resource Locator app today to access PowerEdge support content on your mobile device! (iOS, Android, Windows)

  • thank you for the reply.

    I ran the diagnostic and here are the results.  The errors we are receiving are

    Frame Check Sequence (FCS) Errors: 37195

    I will check the cable in the next couple of days for specs.

    Any thoughts?

    Phil

    switch-i3

      Port      Temp  Voltage Current Output  Input   LOS

                Coffee   [Volt]  [mA]    Power   Power

                                      [mWatt] [mWatt]

    ----------- ------ ------- ------- ------- ------- ---

     te1/0/2     44    3.31    8.29    6.40    0.33   No

    switch-i4

      Port      Temp  Voltage Current Output  Input   LOS

                Coffee   [Volt]  [mA]    Power   Power

                                      [mWatt] [mWatt]

    ----------- ------ ------- ------- ------- ------- ---

     te1/0/1     40    3.30    8.13    6.31    0.37   No

     te1/0/2     0      0.0     0.0    10.0    10.0   No

  • Question or two

    If I was to buy a 5500 series switch and buy the transceiver at the same time, the web will sell me Dell P/N A2002416.

    The transceiver I have is Dell P/N A3847590.   Did we purchase the wrong transceiver?  What is the difference between the two?

    Thank you

    Phil

  • The transceiver is a supported transceiver for the 5524. I would continue on with planning to check the cable type, and double check that the firmware is up to date. Something else we can do to check the hardware is making a connection from one transceiver to another transceiver on the same switch. Just looping the connection. If we get link lights that will help confirm that the hardware is good.

    Download the Dell Quick Resource Locator app today to access PowerEdge support content on your mobile device! (iOS, Android, Windows)

  • Thanks for the reply.  

    Is the diagnostic OK?  I will check the cables tomorrow.

  • I do not see anything wrong with the results of the diagnostics.

    Download the Dell Quick Resource Locator app today to access PowerEdge support content on your mobile device! (iOS, Android, Windows)

  • The cable has the markings:

    Corning SMF-28e Optical Fiber LSZH (F.RoHS) 6/10 0590M

    My understanding is that 10G Fiber should be Aqua in color. So, this leads me to believe that this is the wrong cable for 10G?  Thoughts?

    Phil

  • The transceivers are multi mode transceivers and the cable being used is single mode. Get the right cable and i bet it resolves your issue.

    Download the Dell Quick Resource Locator app today to access PowerEdge support content on your mobile device! (iOS, Android, Windows)